onsdag den 13. oktober 2010

ZOMBIELAND (2009)

Fed musik, en forlystelsespark, zombier, scary-ass clowns, blod der sprøjter, humor, og en pige som jeg faldt pladask for (Emma Stone) - what´s not to like???
I en verden der stort set kun består af zombier møder den neurotiske, unge Columbus den lidt ældre Tallahassee, og de slår sig sammen. Tallahassee sparker røv, og Columbus har lært sig at overleve ved hjælp at et voksende sæt regler. De to møder to piger, Wichita og Little Rock, og mødet er ikke helt problemfrit, men så ville det næsten også være for nemt, ikke???
En coming of age roadmovie med zombier - roadmovie-delen fungerer bedst af to grunde: Dels er der masser af grin undervejs, og dels er klimaksen (opgøret i førnævnte forlystelspark) filmet alt for mørkt. En kendt skuespiller dukker op i en fin cameo, og der er flere hilsner til andre film undervejs (fx. POLTERGEIST, DELIVERANCE og erhm... BABE, DEN KÆKKE GRIS...) Der er masser af gore, men ikke rigtig noget horror... Vi ender derfor på 4 store stjerner (og lad mig understrege STORE)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar