søndag den 1. maj 2011

SRPSKI FILM (2010)

Vel nok en af de mest kontroversielle film nogensinde. Milos er en tidligere pornostjerne, som nu kun får roller i dårlige produktioner. Derfor fristes han da han får et tilbud om at lave noget stort, noget ægte kunst, som produceren/instruktøren Vukmir præsenterer det - og den store, store sum penge han får lovet trækker selvfølgelig også en hel del.
Han kan dog ikke på forhånd få noget at vide om filmens handling, da det vil ødelægge præget af virkelighed, som Vukmir forklarer det. Da Milos finder ud af filmens karakter (der er både pædofili og snuff og hvad har vi inde over) ønsker han dog at trække sig fra projektet, men sådan leges der ikke. Milos bliver nu tvunget ud i mere og mere depraverede seksuelle situationer.
Det er virkelig en meget, meget ubehagelig film at overvære. Jeg så den i Grand d. 21. april som en del af CPH:PIX, og der var flere publikummer der forlod salen under filmen, bl.a. en der løb med hånden op til munden ved en scene hvor et nyfødt spædbarn bliver voldtaget. Efter filmen observerede jeg et par stykker der græd. Og jeg havde det også sådan, hvad jeg også skrev i en kommentar på Sørens gyserblog, at jeg ALDRIG skulle se den film igen. Nu hvor jeg har fået den lidt på afstand er jeg dog ikke helt så afvisende. Nogen gange skal grænser overskrides, og denneher film overskrider sine steder mine, det må jeg sige. Men det bliver det jo ikke nødvendigvis en dårlig film af. Endvidere må det siges at skuespillerne, og især Srdjan Todorovic som Milos, er fremragende. Efter mange overvejelser ender jeg derfor på 4/6 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar